Този сайт използва вашата информация докато сте в него. Запознайте се..

В шест града се очертава повишение на цената на водата от 1 юни

0000217043-article3

В шест града се очертава повишение на цената на водата от 1 юни

В края на май регулаторът ще се произнесе за цените в Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян

Очаква се в шест града цената на водата да се повиши от 1 юни – това са Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян. Най-голямото повишение ще е в Свищов, където е въведена в експлоатация нова пречиствателна станция и така към цената се добавя и тази нова услуга на водното дружество.

За новата услуга Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага да бъдат добавени 27 ст. без ДДС към сегашната цена на водата, въпреки че дружеството иска от абонатите допълнително 50 ст. без ДДС.

Според Комисията в момента пречиствателната станция не е дори наполовина натоварена. ВиК компанията обаче смята, че тепърва предстои увеличение на водите за пречистване.

По време на общественото обсъждане Кристиян Кирилов, председател на Общинския съвет в Свищов, заяви, че натовареността на пречиствателната станция ще се увеличи с новата учебна година. В момента се очертават проблеми със заплатите и разплащането за ток и химикали.

Предложената цена от ВиК оператора е реалната и потребителите ще трябва да я платим. Поскъпването на водата в града е неизбежно, заяви той.

От КТ „Подкрепа“ изтъкнаха, че цените на водата в шестте града не са актуализирани от 2009 година и междувременно минималната заплата е удвоена.

На 31 май КЕВР ще излезе с решение за цената на водата на шестте водни дружества.

На въпрос за действията на ВМРО, които обжалват решението за поскъпването на водата в София, председателят на КЕВР Иван Иванов заяви, че Комисията е готова да изложи аргументите си пред съда.

Той припомни, че в момента водните дружества в страната представят нови бизнес планове, които ще действат от 2017 година.

Припомняме, че с новите планове се очаква пак да се актуализират цените на водата.

Заплатите във водните дружества трябва да бъдат актуализирани, но Комисията има консервативен подход и не допуска сериозни изменения, коментира шефът на КЕВР.

Той съобщи още, че КЕВР чака решение на съда, за да приеме доклад за новите общи условия на топлофикациите в страната.

За цените на тока той заяви, че в момента експерти работят по въпроса и предстои Комисията да излезе с решение. До края на месеца на закрито заседание КЕВР ще приеме докладите за цените.

Източник: http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/v-shest-grada-se-ochertava-povishenie-na-cenata-na-vodata-ot-1-iuni-217043/

/ Новини

Още за автора

logo

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

              ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА УЕБСАЙТ НА ДЕКА ТЕЙД ООД 

 

„Дека Трейд“ ООД, ЕИК 126047182, със седалище и адрес на управление: Пловдив, бул. Васил Априлов 170 („Дека Трейд“ или „ние“), с настоящото имаме за цел да ви осведомим за това как ние, като администратор на данни, обработваме вашите лични данни в процеса на нашите взаимоотношения при ползването на нашите уебсайтове.

 

1.      Обработване на данни съгласно настоящите правила

Тези правила се прилагат спрямо обработването на лични данни на посетители и потребители на нашия уебсайт: http://decatrade.bg/new/ (подолу общо „уебсайт“).

  1. Каква информация събираме за вас?

В процеса на нашите отношения, ние събираме и обработваме ваши лични данни (като напр. информация, предоставена от вас при попълване на различни форми и формуляри на уебсайта, при контакт по телефон, кореспонденция по имейл или по друг начин). Това включва информацията, предоставена от вас при регистрацията на уебсайта, при ползване на услуга/функционалност на уебсайта, коментар или друга ваша активност на уебсайтаи др., както и когато съобщавате за проблем с нашия уебсайт. Информацията, която ни предоставяте, може да включва име, адрес, имейл адрес, телефонен номер, профил, снимка, възраст, дата на раждане, пол и др.

Ние няма да събираме или обработваме чувствителни лични данни, свързани с вас (като напр. религиозна или етническа принадлежност, политически възгледи, здравословно състояние, сексуална ориентация), освен ако: (а) чувствителните лични данни са от значение за конкретната цел, за която обработваме личните данни; (б) когато сме задължени по закон; и/или (в) ако сте ни предоставили отделно изрично съгласие за това.  Прочети още..