office@decatrade.bg
(032) 905 380

Историята на ATMOS

Семейната компания ATMOS е основана в Бохемия през 1935 г. В началото производството е насочено към LCV-генератори за автомобили и кораби под търговската марка на DOKOGEN. Същият принцип на работа се използва в съвременните котли за дърва и въглища. През 1980 г. на панаира в Праготерм е представен първият котел на дърва, а от този момент до днес ATMOS разработва над 70 вида котли. Днес ATMOS е един от най-големите производители на котли на твърди горива в Европа. Компанията ATMOS успява да предложина европейския пазар качествени продукти с дългогодишна история, които можете да откриете и в нашата продуктова гама.

Тренировъчен център и музей ATMOS

Trainig center and museum ATMOS

Централа на ATMOS

headquarters

Дека Трейд и ATMOS

Дека-Трейд е изключителен представител на Jaroslav Cankar a syn ATMOS от 10 години.

Като смейни компании нашето сътрудничество е подчинено на общото ни желание да удовлетворим изискванията на потребителя за висококачествен продукт на достъпна цена.

atmosico

Предлагани котли

Пиролизен котел на дърва

Котлите на дърва с марката ATMOS са конструирани за изгаряне на дърва на принципа на газифициране на генератора с помощта на газов изпускателен вентилатор, който изтегля горивните газове от котела или отвежда въздух в котела. Корпусът на котела се произвежда като заварка от 3 – 8 мм стоманени листове. Котелът се състои от бункер за гориво, който е снабден с топлоустойчива тръба, монтирана с надлъжен отвор за изгаряне и преминаване на газове.

В задната част на тялото на котела е разположен вертикален тръбопровод за горивен газ, който е снабден с нагревателен вентил в горната част. Горната част на тръбопровода за горивен газ е снабдена с изпускателен отвор за свързване към комин. „Дека Трейд“ ООД предлага стоманен пиролизен котел на дърва ATMOS с мощност от 20, 22, 27, 35, 40, 48, 70, 99, 150 kW.

Предимства на стоманения котел на дърва ATMOS:

  • Възможност за изгаряне на големи парчета дървесина (дървен материал);
  • Голямо пространство за дървен материал – дълъг период на горене;
  • Висока ефективност 81 – 91% – първичният и вторичният въздух се подгряват до висока температура;
  • Екологично изгаряне – клас на котела 5 – ČSN EN 303-5, ECODESIGN 2015/1189;
Към каталога

Предимства на стоманения котел на дърва и въглища ATMOS:

 • Въртяща се решетка на пещта , която улеснява отстраняванетона пепелта;
 • Вентилатор – изпускателен вентилатор;
 • Лесно боравене и почистване;
 • Голям резервоар за гориво;
 • Вторичният въздух се загрява предварително до високи температури;
Към каталога

Стоманенен пиролизен котел на дърва и въглища ATMOS

Котлите на дърва и въглища ATMOS модел (CxxS) са конструирани за изгаряне на дърва и въглища на принципа на газифициране на генератора с помощта на газов изпускателен вентилатор, горивните газове от котела или отвежда въздух в котела.

Тялото на котела се произвежда като заварка от 3 – 8 мм стоманени листове. Котелът се състои от две камери, едната поставена върху другата. Горната камера представлява резервоара за гориво, а долната – горивната камера и пепелника. Между двете камери се поставя нова, въртяща се, защитена с патент решетка. Решетката осигурява перфектно изгаряне на въглища, дърва или комбинация от тях, както и лесно почистване.

Екологичнен котел на твърдо гориво „Generator Dokogen“

Екологичните котли на твърдо гориво „Generator Dokogen“ (DCxxGD) се характеризират със специална камера, която е двустранно уплътнена със специални керамични части, с входове за първичен въздух в долната част и с керамична дюза, а в долната камера и със сферични керамични части. Задният димоотвод е оборудван с тръбен топлообменник. Изгарянето на дървесината (обратно горене) с последващо изгаряне на горивен газ в керамичната горивна камера осигурява оптимално изгаряне на всички горими компоненти. Процесът на подаване и изгаряне на въздух се контролира от изпускателния вентилатор. Това позволява бързо запалване и добро загряванена котела след изгарянето. Температурата на пламъка е 1000 – 1250 ° C.

Обратното горене и керамичната горивна камера позволяват практически пълно изгаряне с минимум вредни емисии. Котлите отговарят на изискваниятана европейските разпоредби за екологичен продукт и принадлежат към 5-ти клас котел по стандарт ČSN EN 303-5. Отговарят на най-взискателните изисквания на ЕС – ECODESIGN 2015/1189. „Дека Трейд“ ООД предлага екологичен котел на твърдо гориво ATMOS с мощност от 19, 25, 29.8, 40, 49kW.

Предимства на котлите Generator Dokogen (DCxxGD) :

 • Възможност за изгаряне на големи парчета дървен материал ;
 • Голям резервоар за гориво – дълго време на горене ;
 • Тръбен топлообменник ;
 • Висока ефективност над 90% – първичният и вторичният въздух се загряват до висока температура ;;
Към каталога