(032) 905 380
Decatrade > Новини > Актуално > PVC – Безопасният избор

PVC – Безопасният избор

Posted by: admin
Category: Актуално

Фирма VALDOM е един от най-младите и най-модерни европейски производители на канализационни тръби и фитинги. Производствената база на Valdom се намира в град Шид, Сърбия с площ от 30 000 м2. От самото си създаване фирмата инвестира в най-доброто съвременно и енергоспестяващо оборудване, екологични суровини и в стриктния контрол на качеството. Качеството на продуктите с марка VALDOM е гарантирано от спазените европейски и световни препоръки и стандарти в областта на производството на PP-R, HDPE, PVC, както и PP тръби и фитинги.

Какво прави PVC тръби и фитинги предпочитан продукт?

  • PVC тръбите са безопасни – PVC тръбите са безопасен избор за транспортиране на питейна вода. Това се дължи на високата им степен на инертност и устойчивост на корозия. Следователно PVC тръбите не позволяват развиването на бактерии поради корозия, които могат да представляват опасност за здравето ни.
  • PVC тръбите са полезни за общественото здраве – Чрез рамката на VinylPlus®,  европейската PVC и тръбна индустрия положи целенасочени усилия за заместване на нежеланите вещества. В резултат на това през 2015 г. беше завършена подмяната на оловни стабилизатори в необработените PVC съединения, тъй като се използва под неговата температура на стъклопреход (80 ° C), PVC може да се счита за функционална бариера, предотвратяваща навлизането на вещества с ниско молекулно тегло в питейната вода. 
  • Възможност за дългосрочна експлоатация- Първите PVC тръбопроводи са инсталирани преди повече от 80 години и повечето от тях все още се използват. Очакваният живот на PVC тръбата е 100 години или повече за подземни тръби. Освен това PVC тръбопроводните системи показват много по-нисък процент на повреда в сравнение с други материали. 
  • По-бързо инсталиране – Резултатите от скорошното полево тестване на Европейската асоциация за пластмасови тръби и фитинги (TEPPFA) установи, че инсталирането на PVC тръби е над 30% по-бързо (3 часа и 19 минути срещу 5 часа и 12 минути) в сравнение с бетонната тръба със същия размер.

Приложение:
Тръбпроводите с фитинги(тръби и съединения) са подходящи за пренасянето на:
–  промишлена и питейна отпадъчна вода(прозрачна, тъмна и смесена вода);
– промишлена, селскостопанска и отпадъчна вода;
– вентилиране на тръбопроводи;

Разгледайте нашите предложения за тръби и фитинги от PVC материал с марката VALDOM на https://decatrade.bg/wp-content/uploads/2020/05/Deca-trade-2020-водопровод-1.pdf .